Om

Lämna en kommentar

Hetär är grekiska och betyder ”väninna”.

Hetärer var de ”väninnor”, kurtisaner eller sällskapsdamer  i antikens Grekland som till skillnad från vanliga kvinnor, kunde umgås med män och i männens miljöer. Till skillnad från vanliga prostituerade kvinnor kunde de ha speciella kunskaper inom sång, musik och dans och de var ofta högt utbildade och intellektuella, även om många av dem även erbjöd sexuella tjänster.

Vissa av dessa hetärer kunde bli riktigt inflytelserika och mäktiga pga  sina manliga kontakter. Aspasia (ca 470 f.Kr. – 400 f. Kr.) var en kvinna som blev känd för sin skönhet sin bildning och sin intelligens. Hon var högt ansedd och höll salong där det t o m hände att herrarna ibland tog med sig sina fruar för att de skulle få lyssna till henne.

Hetärens kakburk är en blogg där jag bjuder på lite godbitar ur min och mina vänners vardag. Vi påverkas alla av relationer, kärlek och sex och det spelar ingen roll hur gammal  eller hur erfaren man är – man upphör aldrig över att förvånas över hur vi människor är, tänker och kommunicerar.

Jag är så trött på alla jäkla bloggar (hur kommer det sig att ALLA måste uttrycka sin åsikt nu för tiden??) men här sitter jag nu och bidrar till bloggträsket så jag har full förståelse för om ni läser det senaste inlägget, suckar och himlar med ögonen och går in och läser Blondinbellas frukostmeny, Cornucopia, SMHI:s hemsida, eller porrsurfar på Hemnet istället.

Till er andra: Välkomna! Hoppas att ni får en trevlig stund och inte sätter kaffet i halsen.

/Aspasia

Lämna en kommentar