Håll isär älskare och Mr Right

Lämna en kommentar

16 november, 2012 av Aspasia

Endast ett fåtal av mina väninnor är bra på att hålla isär älskare/kk och potentiella pojkvänner/Mr. Right. Många blandar medvetet in känslor i sina kk-förhållanden pga avsaknad av riktiga pojkvänsämnen. Detta resulterar istället i att de fastnar i de många olika relationerna och det bildas intriger och man blir sårad eller sårar andra, får sämre självförtroende i o m att man låter sig påverkas av relationen på ett helt annat sätt än det var menat att man skulle göra från början. Jag vet inte om ni känner igen det här men jag ser ofta att kvinnor har svårt att hitta balansen mellan att vara den där självsäkra, framgångsrika och utmanande ”Sex and the City”-tjejen och den där kvinnan som så gärna vill våga öppna sitt hjärta för Mr. Right trots sina dåliga erfarenheter av tidigare kandidater.

Jag skulle kunna tro att tipsen stämmer bra överens för både män och kvinnor men jag vågar mig inte på att säga att dessa tips även är användbara för män – vem vet vad som rör sig i deras hjärnor emellanåt – och överlåter specialfallen åt proffsen så att säga 😉

Här kommer några enkla tips för att undvika ev problem:

1. Först och främst: Mr. Right är du förälskad i. Det här är den personen du dagdrömmer om att ni äter romantiska söndagsbruncher ihop, går och tittar på kakelplattor till ert drömhus osv. Även om det kanske visar sig vid ett senare tillfälle att Mr. Right var Mr. Asshole så är skillnaden den att du faktiskt var KÄR i honom i början och där varje beröring ger upphov till en massa romantiska dagdrömmar som skenar iväg. Den enda gången du dagdrömmer om din älskare är när du är kåt/vill bli kåt. Punkt. Han ska dock vara en knullKOMPIS, och kompisar bryr sig om varandra och behandlar varandra med respekt och får varandra att må bra. Din älskare har för övrigt inte heller alla de attribut eller personlighetsdrag som du vill kunna checka av på Mr. Right-listan. Kort sagt – han skulle aldrig kunna vara en seriös konkurrent.

2. Kommunikation är a och o. Verbal som ickeverbal. När du raggar upp ditt intet ont anande offer så måste du både genom tydliga och mer subtila signaler visa att du är ”up for it” men med den väsentliga skillnaden att du är en kvinna som vet vad du vill och är trygg i dig själv och KAN SÄTTA GRÄNSER. Jag har gjort en totalt ovetenskaplig studie av detta och frågat många män vilka kvinnor de attraheras av, och svaret är att det är kvinnor som är trygga i sig själva, gillar sex men som visar att hon har integritet och sätter gränser. Det jag själv letar efter hos en bra älskare är förutom det mest uppenbara då (att han är bra i sängen alltså, men detta står sällan skrivet i pannan på dem, vilket annars är en ypperlig idé som skulle underlätta för oss alla) är att han är en trygg person som vet vad han vill och har humor och självdistans. Det brukar räcka långt.

Lyckas du ändå gång på gång luras av ett fagert utseende med tråkig och svag personlighet vilket resulterat i ett halvtaskigt ligg, då bör du se detta som ett tecken på att du behöver lära dig se och tolka människor bättre. Köp Henrik Fexeus bok: ”Konsten att läsa tankar” eller nåt liknande där du lär dig fånga upp små små signaler i andra människors (och din egen) kommunikation. Att lära sig att tolka människor är givetvis bra i alla sammanhang, och det finns alltid något nytt att lära sig, någon vars signaler viker av från regeln/normen eller dyl.

3. En älskare är fri som fågeln. Om du verkligen är den independent woman a´la Destiny’s child som du vill vara så tar ditt intresse för honom slut när han stänger dörren efter sig. Eller ännu hellre – när du stänger dörren och går ifrån honom. Kolla inte vem som kommenterar hans Facebookstatusar, vem han pratar med på krogen eller analysera om hans veckoschema verkar rimligt jämfört med hans svar på när ni kan ses. Om du fastnar i det här beteendet och kanske dessutom får fortlöpande information från dina vänner om vart hans bil står, vem som har sagt vad om honom osv: Skaffa ingen älskare – du är uppenbarligen inte i rätt fas i livet. Ligg inte runt utan lägg ner energi på potenta (hehehe) kandidater till ”The Love of my life” istället.

Det var några tips – slit dem med hälsan!

Lämna en kommentar